Прес-випуск


    

Споживання продуктів харчування населенням області у 2018 році

 

Головне управління статистики інформує. У 2018р. одним жителем області в середньому було спожито 145 кг овочів та баштанних продовольчих культур, 193 кг картоплі, 252 шт яєць (на 1–1,2% більше, ніж роком раніше), 47 кг м’яса та м’ясних продуктів (на 6,4% більше), 53 кг плодів, ягід та винограду (на 7,1% більше),  8 кг риби та рибних продуктів (на 8,2% більше). Разом з цим, споживання олії зменшилося на 2,5%  і склало 12 кг на одну особу за рік, хлібних продуктів – на 3% (112 кг), молока та молочних продуктів – на 4,7% (260 кг),  цукру – на 5,2% (31 кг).

За кількістю спожитих в розрахунку на одну особу молока та молочних продуктів, картоплі у 2018р. область серед регіонів України посіла першість,  хлібних продуктів – шосте місце, цукру – десяте, олії – дванадцяте, плодів, ягід та винограду – чотирнадцяте, м’яса та м’ясних продуктів, овочевої продукції, яєць, риби та рибопродуктів – 21–23.

Більше, ніж в середньому по державі у 2018р. одним жителем області спожито цукру,  молочних та хлібних продуктів, картоплі  (на 5–38%).

Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно з середньою по Україні є вищою на 8,3% і склала 2930 ккал на одну особу. За цим показником область посіла п’яте місце серед регіонів держави.

 

Інфографіка

 

Довідки за телефоном: (0342) 79-20-13

Більше інформації: http://www.ifstat.gov.ua

 

                             

 © Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2019

 При використанні інформації, посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 

 ПОВЕРНУТИСЬ

 

 

 

 Дата останньої модифікації: 07/08/2019