У листопаді 2023 року забезпечено підготовку інформації по Івано-Франківській області до збірника «Соціально-економічний потенціал Карпатського Єврорегіону у 2020–2022 роках», який готується у рамках співпраці Управління статистики в місті Жешуві з регіональними управліннями статистики України, Словаччини, Угорщини та Румунії.

 

* * * * *

 

Головне управління статистики в Івано-Франківській області має різноманітні форми та напрями співпраці із закладами науки та освіти в області.

Про умови та механізми співпраці зі стейкхолдерами у сферах науки, інновацій та надання освітніх послуг йшлося на засіданні дискусійного круглого столу «Удосконалення практично-орієнтованої підготовки фахівців публічної сфери» 15 червня 2023 року, у якому взяла участь керівник Головного управління статистики в Івано-Франківській області Олена Бліннікова.

Під час заходу прикарпатські науковці, викладачі, здобувачі вищої освіти, представники органів державної влади та місцевого самоврядування спільно з польськими колегами обговорили проблемні питання у розвитку освітніх програм підготовки та підвищення кваліфікації публічних управлінців, розглянули перспективи міжнародної співпраці у контексті євроінтеграції України.

Взаємодія та співпраця органів державної статистики із науковими, освітніми закладами здійснюється у напрямі як забезпечення науковців та здобувачів освіти офіційною статистичною інформацією для здійснення наукових досліджень та надання освітніх послуг,  проведення просвітницьких заходів з метою підвищення статистичної грамотності, так і потреби національної статистичної системи у висококваліфікованих фахівцях для виробництва якісної статистичної інформації. 

 

 

* * * * *

 

30 вересня 2022 року Головне управління статистики в Івано-Франківській області взяло участь в онлайн-конференції «Україна-Молдова логістичні питання та нові можливості для співробітництва», організованій Торгово-промисловою палатою України у співпраці з Міністерством закордонних справ України, Торговою палатою Республіки Молдови, Міністерством інфраструктури України, Посольством України у Республіці Молдова, Посольством Республіки Молдови в Україні, Комітетом сфери транспорту при ТПП України та представниками ділової спільноти з обох сторін.

На заході було розглянуто питання щодо можливості відкриття та впровадження нової логістичної артерії, яка сполучатиме Україну та Молдову з ЄС.

  

 

* * * * *

 

У липні 2022 року відбулося засідання «круглого столу» за участю фахівців Головного управління статистики в Івано-Франківській області, представників Швейцарського Червоного Хреста та Івано-Франківської обласної організації товариства Червоного Хреста України.

Під час зустрічі йшлося про можливість використання статистичних показників для врахування потреб українців при наданні матеріального забезпечення внутрішньо переміщеним особам та гуманітарної підтримки найбільш вразливих категорій населення  в рамках проєкту Швейцарського Червоного Хреста «Реагування на ризики в Україні» в Івано-Франківській області.

Начальник Головного управління статистики Олена Бліннікова презентувала учасникам засідання  статистичну інформацію щодо доходів та витрат населення (за результатами вибіркового  обстеження умов життя  домогосподарств),  яка базується на міжнародних стандартах та відповідає основним принципам офіційної статистики, схваленою Генеральною Асамблеєю ООН та Кодексом норм європейської статистики. 

Присутніх ознайомлено з переліком показників, які публікуються на офіційному вебсайті Головного управління статистики і можуть бути використані у проєкті, представлено статистичне видання  «Основні показники рівня життя домогосподарств Івано-Франківської області».        

Під час зустрічі було погоджено подальшу співпрацю у сфері обміну даними.

 

 

* * * * *

 

 

На запит управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації  у червні 2020 року надано статистичну інформацію щодо соціального, демографічного та екологічного становища області за 2008–2019 роки для підготовки нової Програми транскордонного співробітництва «Угорщина–Словаччина–Румунія–Україна 2021–2027».

Для підготовки публікації «Соціально-економічний потенціал Карпатського Єврорегіону у 2017-2019 роках» у листопаді 2020 року надано статистичну інформацію щодо соціального, демографічного та екологічного становища області за 2017–2019 роки на адресу відповідального за опрацювання та заповнення макетів таблиць – Головного управління статистики у Львівській області.

На запит управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації  у грудні 2020 року надано статистичну інформацію щодо соціального, демографічного та екологічного становища області за 2016–2019 роки для підготовки нової Програми транскордонного співробітництва «Румунія–Україна 2021–2027».