Метою цього заходу було ознайомлення учнів та викладачів Школи Комп’ютерної Майстерності з основами знань про державну статистику та можливостями використання статистичної інформації.

Семінар відкрила Оксана Костюк, заступник начальника Головного управління статистики в Івано-Франківській області, зі вступним словом про роль статистики в сучасному суспільстві.

Начальник відділу поширення інформації, комунікацій із користувачами та громадськістю Тетяна Мацюк  ознайомила учасників семінару з основними процесами статистичного виробництва, видами та методами проведення державних статистичних спостережень, а також презентувала статистичні видання, що готуються працівниками Головного управління статистики.

Заступник начальника управління збирання, введення та контролю даних вибіркових обстежень населення Надія Цюпа у розповіді про вибіркові обстеження домогосподарств населення зосередила увагу на принципах  відбору домогосподарств для участі в обстеженнях та ознайомила учасників семінару з показниками, отриманими за результатами проведення обстежень.

Слухачі із зацікавленістю прийняли інформацію та взяли участь у процесі введення статистичних звітів в комплекси електронної обробки інформації під керівництвом Оксани Іванкевич – головного спеціаліста відділу інформаційних систем та баз даних управління інформаційних технологій.