Повідомляємо,  що  оприлюднення  статистичної  інформації за результатами щомісячних державних статистичних спостережень (починаючи з даних за січень 2021 року) у розрізі  районів  за  новим  адміністративно-територіальним  устроєм  (крім м. Києва)  відповідно до Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад розпочнеться у другому кварталі поточного року.

Це пов’язано з тим, що Класифікатор об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ), який використовувався для формування статистичної інформації, втратив актуальність у зв’язку з прийняттям Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», якою передбачено ліквідацію низки існуючих та утворення нових районів, зміну їх адміністративно-територіального поділу.

На заміну КОАТУУ запроваджується Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затверджений наказом Міністерства розвитку громад та територій від 26.11.2020 № 290 (зі змінами, внесеними наказом Мінрегіону від 12.01.2021 № 3).

Для переходу на новий Кодифікатор Держстатом здійснюється комплекс необхідних заходів технологічного та методологічного характеру, після завершення виконання яких органи державної статистики забезпечать формування статистичної інформації у розрізі районів за новим адміністративно-територіальним устроєм.