Звіт про проведену роботу

Головного управління статистики в Івано-Франківській області

за 2015 рік

 

            1. Відомості про:

            1) порушення вимог антикорупційного законодавства - не було;

            2) наявність корупційних ризиків за напрямками діяльності  Головного управління статистики та вжиті заходи щодо їх усунення чи послаблення негативного впливу – відсутні;

            3) результати проведення спеціальних перевірок щодо осіб, які претендують на зайняття посад державних службовців – інформацію щодо осіб, які претендують на зайняття посад, повязаних з виконанням функцій держави  подаємо за формою, визначеною в додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 №1094:

 

Загальна кількість осіб, які претендують на зайняття посад, повязаних

з виконанням функцій держави, що успішно пройшли спеціальну перевірку

Кількість осіб, які претендують на зайняття посад,

повязаних з виконанням функцій держави,

що не пройшли спеціальну перевірку

у звязку з притягненням особи до кримінальної відповідальності,

в тому числі за корупційні правопору-шення,

 наявності судимості

у зв’язку з виявленням факту про те, що особа піддана, піддавалась раніше адмініс-тративним стягненням за корупційні правопорушення

у зв’язку з виявленням недостовірних відомостей, зазначених у декларації про майно, доходи, витрати і зобовязання фінансового характеру

у зв’язку з перебуванням особи на диспан-серному

 та /або нарколо-гічному обліку

у зв’язку з виявленням недостовірних даних про освіту, наявність наукового ступеня, вченого звання, підвищення кваліфікації

у зв’язку з виявленням

 інших порушень, передбачених законодавством

1

2

3

4

5

6

7

1

 

            4) дотримання вимог фінансового контролю – декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік не подали 3 особи, що звільнились у 2014 році та відповідно до частини першої статті 12 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» зобов’язані були її подати. По цим особам матеріали направлено в прокуратуру Івано-Франківської області про факт неподання.

            5) результати участі у проведенні:

юридичної експертизи проектів нормативно-правових актів, організаційно-розпорядчих документів, що видавались Головним управлінням статистики, з метою виявлення чинників, що сприяють чи можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень, та вжиті заходи у разі їх виявлення – завідувачем сектору правового забезпечення, запобігання та виявлення корупції (до 18.12.2015р.), головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції постійно аналізуються проекти організаційно-розпорядчих документів Головного управління статистики;

            службових розслідувань (перевірок) з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного порушення, або невиконання вимог антикорупційного законодавства - не проводились.

            6) проведену роз’яснювальну роботу серед працівників Головного управління статистики, у т.ч. про заходи, вжиті для підвищення рівня знань з питань запобігання корупції серед державних службовців, які працюють в Головному управлінні статистики - в рамках постійно діючих семінарів з питань запобігання корупції проводились навчання на теми: «Порядок здійснення логічного та арифметичного контролю декларацій про майно, доходи, витрати і зобовязання фінансового характеру», Закон України «Про запобігання корупції», Закон України «Про державну службу», «Про засади державної антикорупційної політики в Україні».

До навчання у постійно діючих семінарах залучались керівники структурних та відокремлених підрозділів, спеціалісти, особи, зараховані до кадрового резерву на посади спеціалістів. Були присутніми 380 чоловік.

З керівним складом та працівниками відокремлених підрозділів Головного управління статистики  проведено Інтернет-нараду з питань заповнення декларацій про майно, доходи, витрати і зобовязання фінансового характеру.  

             На веб-сайті Головного управління статистики в розділі «Запобігання проявам корупції» розміщено Звіт про результати проведеної антикорупційної роботи за 2014 рік та план заходів щодо запобігання та виявлення корупції на 2015 рік.

         2. Інформація щодо пропозицій, наданих підрозділом начальнику Головного управління статистики, щодо удосконалення роботи із забезпеченням виконання вимог антикорупційного законодавства:

            - пропозиції щодо розгляду питань по запобіганню і протидії корупції, дотриманню антикорупційного законодавства на засіданнях колегії Головного управління статистики.

            На засіданнях колегії розглядались питання щодо запобігання та протидії корупції Головного управління статистики:

            - 25 лютого 2015 року на колегії Головного управління статистики слухалось питання «Про виконання плану заходів з вдосконалення правової роботи, стан роботи із зверненнями громадян в органах державної статистики області у 2014 році».

            - 29 липня 2015 року на колегії Головного управління статистики слухалось питання «Про декларування доходів державних службовців Головного управління статистики Івано-Франківської області за 2014 рік відповідно до вимог антикорупційного законодавства»;

            - 23 грудня 2015 року на колегії Головного управління статистики слухалось питання «Про виконання плану заходів Головного управління статистики в Івано-Франківській області щодо запобігання корупції».

            3. Взаємодія з громадськістю з питань запобігання корупції, у тому числі в частині проведення громадської антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів, розроблених Головним управлінням статистики - не розроблялись.

            4. Участь в соціологічних дослідженнях, що проводилися державними та недержавними науково-дослідними установами на замовлення органу виконавчої влади, з питань поширення корупції та їх результати – не проводились. 

            5. Відомості щодо працівників  Головного управління статистики, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень за формою:

 

Найменування територіального органу державної статистики

Прізвище, ім’я, по батькові, посада, категорія і ранг державного службовця, притягнутого до відповідальності  

Ознаки корупційного правопорушення

Прийняте судом рішення (стаття, вид покарання, сума накладеного штрафу, грн.)

Заходи вжиті до державного службовця згідно із статтею 30 Закону України «Про державну службу

1

2

3

4

5

-

-

-

-

-

 

            6. Результати проведення іншої роботи передбаченої річним планом антикорупційних заходів.

Відповідно до плану заходів Головного управління статистики щодо запобігання та протидії корупції на 2015 рік, який затверджено наказом Головного управління статистики від 26.12.2015 №154-В, керівництвом Головного управління статистики постійно проводиться  робота з працівниками з метою запобігання вчиненню корупційних діянь та дотримання Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», начальників структурних та відокремлених підрозділів зобовязано невідкладно інформувати керівництво Головного управління статистики про випадки вчинення працівниками корупційних правопорушень.  

 На веб-сайті Головного управління статистики у розділі «Діяльність Головного управління статистики» під рубрикою «Запобігання проявам корупції» розміщено інформаційні матеріали та аналітичну інформацію про виконання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» з метою інформування громадськості про вжиті заходи щодо запобігання і протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень за 2014 рік.

Протягом 2015 року в Головному управлінні статистики для придбання товарів, робіт та послуг за державні кошти проводились державні закупівлі відповідно до встановленої процедури. Участь у засіданнях з конкурсних торгів приймав завідувач сектору правового забезпечення, запобігання та виявлення корупції (до 18.12.2015р.), який є секретарем  комітету з конкурсних торгів.

В управлінні статистики у м. Коломиї, відділах статистики у Верховинському, Галицькому, Городенківському районах та місті Яремче при проведенні комплексної експертної оцінки та перевірки роботи відділу статистики у Надвірнянському районі завідувачем сектору правового забезпечення, запобігання та виявлення корупції (до 18.12.2015р.) перевірено роботу в зазначених підрозділах по виконанню заходів із запобігання корупції.

На виконання плану заходів у відокремлених підрозділах проводились навчання  з підвищення кваліфікації державних службовців у рамках тематичних постійно діючих семінарів з питань запобігання корупції.