Звіт про проведену роботу

сектору правого забезпечення, запобігання та виявлення корупції

Головного управління статистики в Івано-Франківській області

за 9 місяців 2013 року

 

 

            1. Відомості про:

            1) порушення вимог антикорупційного законодавства - не було;

            2) наявність корупційних ризиків за напрямками діяльності  Головного управління статистики та вжиті заходи щодо їх усунення чи послаблення негативного впливу – відсутні;

            3) результати проведення (участі у проведенні) спеціальних перевірок щодо осіб, які претендують на зайняття посад державних службовців – по 7 особах направлено запити про проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посади пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, до органів юстиції, внутрішніх справ, охорони здоров’я, освіти та науки та податкових органів.

            4) дотримання вимог фінансового контролю – подали декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання  фінансового характеру за 2012 рік усі працівники на яких поширюється дія Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». З них  5  осіб, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами або догляду за дитиною подали декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання  фінансового характеру за 2012 рік у ІІІ кварталі 2013 року.

            5) результати участі у проведенні:

            юридичної експертизи проектів нормативно-правових актів, організаційно-розпорядчих документів, що видавались Головним управлінням статистики, з метою виявлення чинників, що сприяють чи можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень, та вжиті заходи у разі їх виявлення – працівником сектору правового забезпечення, запобігання та виявлення корупції постійно аналізуються проекти організаційно-розпорядчих документів Головного управління статистики;

            службових розслідувань (перевірок) з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного порушення, або невиконання вимог антикорупційного законодавства - не проводились;

            6) проведену роз’яснювальну роботу серед працівників Головного управління статистики, у т.ч. про заходи, вжиті для підвищення рівня знань з питань протидії корупції серед державних службовців, які працюють в Головному управлінні статистики -  в рамках постійно діючих семінарів з питань запобігання та протидії корупції проводились навчання на тему: «Декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру» та «Про проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави», «Кадровий резерв для державної служби».

            До навчання у постійно діючому семінарі залучались керівники структурних та відокремлених підрозділів, спеціалісти, особи, зараховані до кадрового резерву на посади спеціалістів. Були присутніми 301 чоловік.

            На веб-сайті  Головного управління статистики в розділі  Запобігання проявам корупції розміщено  Звіт про результати проведеної антикорупційної роботи за 2012 рік   та план заходів щодо запобігання та виявлення корупції на 2013 рік.

            2. Інформація про пропозиції, надані підрозділом начальнику Головного управління статистики, щодо удосконалення роботи із забезпеченням виконання вимог антикорупційного законодавства:

            - пропозиції щодо розгляду питань по запобіганню і протидії корупції, дотриманню антикорупційного законодавства на засіданнях колегії Головного управління статистики;

            - організація навчання  працівників Головного управління статистики за участю працівників Івано-Франківської обласної державної адміністрації та податкової служби.

            3. Інформація про розгляд питання щодо запобігання та протидії корупції на засіданнях колегії Головного управління статистики, нарадах:

            - 20 червня 2013 року на колегії Головного управління статистики слухалось питання Про декларування доходів державних службовців Головного управління статистики в Івано-Франківській області за 2012 рік в контексті вимог антикорупційного законодавства». За результатами розгляду видано наказ.

            4. Взаємодія з громадськістю з питань запобігання та протидії з корупції, у тому числі в частині проведення громадської антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів, розроблених Головним управлінням статистики - не розроблялись.

            5. Участь підрозділу в соціологічних дослідженнях, що проводилися державними та недержавними науково-дослідними установами на замовлення органу виконавчої влади, з питань поширення корупції та їх результати – не проводились; 

            6. Відомості про працівників  Головного управління статистики, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень за формою:

 

Найменування територіального органу державної статистики

Прізвище, ім’я, по батькові, посада, категорія і ранг державного службовця, притягнутого до відповідальності

25

(01-12.

2016)

27

(01-2017)

27

(01-02.

2017)

25

(01-03.

2017)

25

(01-04.

2017)

26

(01-05.

2017)

25

(01-06.

2017)

23

(01-07.

2017)

25

(01-08.

2017)

25

(01-09.

2017)

24

(01-10.

2017)

25

(01-11.

2017)

Обсяг реалізованої промислової  продукції 

06

(01-11.