Методологічні пояснення

 

Відтворення лісу – роботи щодо відновлення лісів на лісових ділянках, що були вкриті лісовою рослинністю (зруби, згарища тощо) та лісорозведення на землях , які раніше не були зайняті лісом.

Діловий круглий ліс – група лісових матеріалів, що виробляються з деревини для потреб виробництва і населення в круглому вигляді. Включає всі сортименти круглого лісу за винятком паливної деревини.

Заготівля деревини від рубок головного користування – обсяги деревини заготовленої у порядку спеціального використання лісових ресурсів, що проводяться в стиглих і перестійних деревостанах.

Заготівля  круглого лісу – загальний обсяг поваленої чи заготовленої іншим чином і вивезеної деревини.

Кількість диких тварин – кількість диких копитних, хутрових  тварин і птахів в мисливських угіддях, яка визначена  на підставі матеріалів обліків, проведених у звітному році.

Мисливське господарство як галузь – сфера суспільного виробництва, основними завданнями якого є охорона, регулювання чисельності диких тварин, використання та відтворення мисливських тварин, надання послуг мисливцям щодо здійснення полювання, розвиток  мисливського  собаківництва.

Мисливські тварини – дикі звірі та птахи, що можуть бути об'єктами полювання.

Паливна деревина – група лісових матеріалів, що використовується як паливо у процесі приготування їжі, опалення або виробництва енергії. Включає деревину, заготовлену з основних стовбурів, гілок та інших частин (якщо такі заготовлюються в якості палива) і деревину, що  використовується для виробництва деревного вугілля, деревних пелет та інших агломератів.