Прес-випуск


    

 Що споживають на Прикарпатті?

 

Головне управління статистики інформує. У 2020р. в середньому одним жителем області більше, ніж роком раніше спожито молока та молочних продуктів на 8,6% (301 кг), овочів і баштанних продовольчих культур – на 6,8% (155 кг), яєць – на 4,5% (276 шт), риби і рибопродуктів – на 4,4% (9 кг), м’яса та м’ясопродуктів – на 2,3% (50 кг), олії – на 1,6% (13 кг), хлібних продуктів – на 1,1% (113 кг). Разом з тим, споживання  цукру зменшилось на 3,1% і склало 32 кг на одну особу за рік, картоплі – на 1,3% (187 кг),  плодів, ягід та винограду –  на 0,5% (54 кг).

За кількістю спожитих в розрахунку на одну особу молока і молочних продуктів та картоплі у 2020р. область серед регіонів України посіла перше місце,  цукру – четверте, хлібних продуктів – п’яте, олії,  плодів, ягід та винограду – дванадцяте, яєць – чотирнадцяте, м’яса та м’ясопродуктів, овочевої продукції, риби та рибопродуктів – 19–21 місця.

Більше, ніж в середньому по державі у 2020р. одним жителем області спожито олії (на 1,6%), цукру (на 13,3%), хлібних продуктів (на 16,8%), молока та молочних продуктів (на 48,9%) та картоплі  (на 39,8%).

Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно  з середньою по Україні є вищою на 14,1% і складає 3051 ккал на одну особу. За цим показником область посіла першість серед регіонів держави.

 

 

Інфографіка

 

 

©Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2021

При використанні інформації посилання на Головне управління статистики в Івано-Франківській області ОБОВ’ЯЗКОВЕ.

 

 ПОВЕРНУТИСЬ

 

 

 

 Дата останньої модифікації: 06/08/2021