Перший заступник начальника Головного управління статистики Юлія Макар, відкриваючи семінар, відзначила важливість підвищення статистичної грамотності користувачів статистичної інформації усіх рівнів, ознайомила аудиторію з напрямками діяльності та основними завданнями органів державної статистики.

У ході семінару учасники ознайомилися з процесами статистичного виробництва на регіональному рівні: методами збирання, обробки, аналізу та поширення статистичної інформації. Начальник відділу поширення статистичної інформації, комунікацій із користувачами та громадськістю Тетяна Мацюк ознайомила студентів з порядком отримання та формування органами державної статистики статистичних даних, основними принципами поширення статистичної інформації, електронною бібліотекою статистичних видань, зокрема зазначила, що у ході проведення у 2018 році органами державної статистики області 77 державних статистичних спостережень отримано понад 264 тис. статистичних звітів від майже 16 тис. респондентів. За результатами їх проведення для широкого кола користувачів статистичної інформації підготовлено 673 статистичні бюлетені, 51 статистичний збірник, 25 економічних доповідей, 25 статистичних оглядів та інших статистичних продуктів з різної тематики.

Увазі присутніх представлено можливості використання офіційного веб-сайту Головного управління статистики, як основного інструменту у поширенні статистичної інформації, для отримання вільного та рівного доступу до неї усіх користувачів, відмічено постійне збільшення кількості відвідувачів веб-сайту, інформаційним наповненням якого упродовж 2018 року скористалося 83,4 тис. осіб.  

 

 

 

 Дата останньої модифікації: 20/03/2019