У ході проведення засідання було розглянуто питання щодо можливості використання статистичних показників для врахування потреб українців при видачі гуманітарної допомоги, як продовольчої, так і грошової, в рамках проєкту Червоного Хреста «Реагування на ризики в Україні» в Івано-Франківській області.

Начальник Головного управління статистики Олена Бліннікова ознайомила присутніх із статистичною інформацією щодо доходів та витрат населення за результатами вибіркових обстежень домогосподарств, що базуються на міжнародних стандартах та відповідають основним принципам офіційної статистики, схваленим Генеральною Асамблеєю ООН та Кодексу норм європейської статистики.

Як наголосили представники Швейцарського Червоного Хреста Бектур Іманкупов та Сімон Флюкігер: «В рамках проєкту передбачено матеріальне забезпечення внутрішньо переміщених осіб та гуманітарну підтримку власне найбільш вразливих категорій населення».

Про перелік показників, які публікуються на офіційному вебсайті Головного управління статистики і можуть бути використані в рамках проєкту, проінформувала присутніх Марія Козак – заступник начальника Головного управління статистики. Для роботи круглого столу було також представлено видання «Основні показники рівня життя домогосподарств Івано-Франківської області».

Засідання отримало схвальні відгуки усіх учасників, в ході зустрічі було погоджено подальшу співпрацю у сфері обміну даними.

 

 

 

Дата останньої модифікації:  11/07/2022